FAQ

Är det säkert att tatuera sig?
Ja, vi följer alla rekommenderade säkerhetsföreskrifter.

Vilken åldersgräns håller vi?
Vi har 18-årsgräns.

Gör det ont?
Smärta är verkligen relativt. Alla har en olika tolerans för smärta. De flesta av oss gillar inte smärta, men skönheten i tatuering och stoltheten i samband med att bära en uppväger långt en litet pin-stick här och där.

faq

Hur går det till?
När du har en idé om vad du vill göra kontaktar du oss, antingen vi via mail eller telefon. Därefter bokar vi in en konsultation hos den tatueraren som bäst passar ditt uppdrag. Det är en halvtimme då du beskriver vad du vill göra samt visar de referenser du har med dig. Tatueraren kommer gå igenom allt och se vad som är möjligt och göra samt vad som passar som tatuering. Om tatueringen är klar och enkel bokar vi in en tatueringstid direkt utan konsultationstid. Sedan kommer man på sin inbokade tatueringstid och går igenom motivet igen med tatueraren och gör eventuella ändringar tillsammans. Sedan är det bara att sätta igång! Viktigt att man är frisk och att man har ätit ordentligt innan. Vi tar 500 kr i deposition för varje bokat tatueringstillfälle, detta dras naturligtvis av på slutpriset. Detta för att vi inte ska ha en massa ”spökbokningar” i systemet. Dyker man inte upp eller inte meddelar oss senast tre dagar innan bokad till ryker depositionen.

Kan jag använda bedövningskräm?
Dessa typer av produkter rekommenderas inte. Berätta gärna för oss om du är orolig för smärtan, så diskuterar vi bedövningsalternativ tillsammans.

Hur mycket kostar det?
Under konsultationen kommer tatueraren lättare kunna ge dig ett pris. Ändrar du motivet, lägger till nya önskemål eller vill fortsätta pågående tatuering till ett annat tillfälle kan det bli dyrare. Vår startavgift är 800 kr. Varför måste vi ha en startavgift? Förberedelsen inför en tatuering allt material kostar oavsett om vi drar ett streck eller gör en halv sleeve. Tänk också på att en liten tatuering kan ta mer tid och kan kosta mer än en större om den lilla innehåller många detaljer och färger kontra en större enkel tatuering. Bäst är att kontakta oss personligen för att få ett pris.

Vad ska jag välja att göra? Och var?

Detta är en fråga om personlig smak. Du kan få vad du vill och vad din artist är villig att göra. Du kan välja en redan klar bild, eller så kan du få tatueraren att skapa en anpassad tatuering för just dig. Du kanske vill överväga att placera din tatuering där det lätt kan täckas upp med vanliga kläder. Skink Tattoo tar sig rätten att tacka nej till motiv och placeringar som vi anser vara olämpliga av olika orsaker.

Är det OK att få en tatuering om jag är sjuk?

Nej! Att få en tatuering när immunförsvaret inte är 100 % är ingen bra idé. Du kommer att behöva din styrka och dina vita blodkroppar för att läka din tatuering, något din kropp inte kommer att kunna göra om det redan utgör en kamp mot virus och bakterier. Om du har en bokad tatueringstid, ring och boka om till när du känner dig bra igen. Ring oss om du undrar om du är osäker på om du är tillräckligt frisk eller inte!

Hur ska jag bäst ta hand om min tatuering?

Det kommer bildas en sårskorpa eller hinna över tatueringen efter några dagar samt även klia. Det är mycket viktigt att man inte kliar eller pillar på sårskorporna utan låter dem lossna av sig själv, annars kan tatueringen tappa färg. Tänk på att din nya tatuering är infektionskänslig! Tills skorpan eller hinnan har lossnat och tatueringen läkt är det viktigt att: – Inte röra eller klia! – Inte ha kläder eller annat som kan skava mot tatueringen – Inte peta på tatueringen i onödan utan låt den läka ifred – Alltid ha rena händer när du smörjer tatueringen – Använda rena täckande kläder och rena sängkläder – Inte duscha för länge – Låta tatueringen lufttorka eller klappa den torr försiktigt med ren handduk/pappershanduk efter tvätt- Inget bad/simhall/jacuzzi/solning/solarium/bastu eller träning Efter ca 1-2 veckor lossnar skorpan/hinnan och tatueringen är läkt. Huden kan kännas torr en tid efter det. Smörj den då med lotion (Tattoo Goo eller annan rekommenderad salva). Tänk på att tatueringen är solkänslig. Använd därför alltid hög solskyddsfaktor när tatuering har läkt.